Mint minden weboldal, a budapestautoszalon.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tájékoztatásért olvassa el Adatvédelmi Tájékozatónkat.

Hír

Subaru Eyesight

Subaru Eyesight – Ötcsillagos minőség

Korábban már esett szó a Subaru egyedülálló technikáiról (boxermotor, és összekerékhajtás), azonban az idei évben külön elismerést érdemel az Eyesight, ami nem más, mint egy vezetősegítő technika.
Bár már 2008-ban bemutatásra került, méghozzá Japánban, csak a tavalyi évben került beépítésre a Subaru modellekbe. Az Eyesight olyan, mintha a látótávolságot terjesztené ki, és egyúttal a különböző akadályokat-veszélyzónákat is jelzi. A felszerelt sztereo kamera ugyanis képes érzékelni az autókat, motorokat, vagyis a mozgó járműveket, e mellett az útakadályokat is, valamint külön figyelmet fordít a gyalogosokra és a kerékpárosokra. S ha mindez nem tenné különlegessé az olyan dolgokat is jelez, mint például a sávelválasztó vagy a vasút sorompó.
Ennek a hihetetlen rendszernek az eredménye, hogy mintegy felére csökkenthető a balesetveszély, hiszen mindent még időben észlel, és a tud reagálni, e mellett pedig a vezető jobban tud koncentrálni, hiszen az Eyesight vele együtt figyel, a látótávolságot, látószöget kiszélesítve.
Jelenleg a Subaru Outback, Legacy, Forester, WRX és Levorg modellekben található meg ez a technológia, amely idén a Japán Újautó-értékelő Programon (JNCAP) ötcsillagos eredményt ért el.
Összefoglalva tehát a Subaru – ahogyan eddig is, egyre jobban igyekszik a minőséget, és a biztonságos vezetés élményét kínálni minden vezetőjének, mindezt úgy, hogy ötvözi a modern technikai vívmányokkal.

Vissza