Mint minden weboldal, a budapestautoszalon.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tájékoztatásért olvassa el Adatvédelmi Tájékozatónkat.

Megfizethetőség

Ötletek és tanácsok a lehetséges módokról

A számtalan finanszírozási, lízing és egyéb fizetési lehetőség bárkit összezavarhat, ezért adunk néhány ötletet, hogyan lehetne egyszerűsíteni a folyamatot.

Az autóvásárlás megfelelő ideje

Számtalan megfelelő időpont és indok létezik az autóvásárlásra:

 • Éppen van egy kihagyhatatlan ajánlat
 • A jelenlegi autója már öreg és sok pénzt emészt fel a javíttatása
 • Az eddigi megtakarítások épp beértek és ideje továbblépni
Bármi legyen is az indok, először is tájékozódjon minden részletről. Végezzen kutatást és ismerje meg az összes lehetőséget, mielőtt egy márkakereskedésbe elmenne.

A finanszírozási lehetőségek felkutatása

Nézzen utána, van-e speciális kamat az autóra, vagy esetleg lehetőség lízingelni. Ha megismerte a kihasználható ösztönzőket, kérdezzen rá a következőkre:
 • Speciális, alacsony kamatú finanszírozás
 • Pénzvisszafizetési ajánlatok
 • Ingyenes biztosítási ajánlatok

Választás az alacsony kamat és a pénzvisszafizetés között

Számoljon utána kifizetéseinek mindkét módozat esetén. Így olyan döntést tud majd hozni, ami Önnek és a pénztárcájának is kedvező. Részletesebben az alacsony kamatú finanszírozásról: előleg. Az alacsony kamatozású finanszírozás általában előleg befizetésével történik. Erre fontos odafigyelni, ugyanis az előleg vagy az első részlet akár a teljes vételár 40-50%-a is lehet. Íme néhány tudnivaló az előlegről:

 • Minél magasabb az előleg összege, annál kevesebb lesz a havi törlesztés.
  Ha kiszámolta, mennyit tud szánni a havi törlesztésre, tudni fogja, mennyit kell előre befizetnie.
 • Ha nincs előleg, annak ára van: magasabb havi törlesztőrészlet. A magas összegű előleg csökkenti a havi törlesztést.
 • De ahhoz forrást kell találni az előleghez.

Ingyenes vagy alacsony összegű biztosítás, mint pénzügyi ösztönző.

Az autó biztosítási díja igen drága lehet, így az ingyenes vagy alacsonyabb összegű biztosítási ajánlatok vonzóak lehetnek. A jogi apró betűt ezért nagyon fontos átolvasni a döntés meghozatalához, illetve hogy ne kényszerüljön drága biztosítási díjra, ha az akciós időszak egyszer lejár.

Járműadó, regisztráció és rendszámtábla.

Emlékezzen arra, hogy a járműadóval, regisztrációs adóval és a rendszámtábla költségével is számolnia kell új autó vásárlásakor.Kérdezze meg a márkakereskedőt arról, hogy az átvételkor fizetheti-e ezeket a díjakat készpénzben, vagy beépíthetők a finanszírozási, illetve lízingszerződésbe. Ez utóbbinál azonban figyeljen arra, hogy ezzel a havi törlesztése is emelkedni fog.